Broccoli in de schijnwerpers

In The Green House op de Floriade maak je een reis door de glastuinbouw: van zaadje of stekje tot groente en fruit op je bord of tot prachtige bloemen en planten. Kom in The Green House meer te weten over het effect van bloemen, planten, groenten en fruit op jouw gezondheid. Deze week staat de broccoli in de schijnwerpers.

The Green House bestaat uit vijf belevingsonderdelen. In het High Tech Center wordt aan de hand van vier demogewassen aardbei, paprika, gerbera en potanthurium getoond hoe innovatieve en duurzame teelt eruitziet. In het Technical Innovation Center krijgt de bezoeker inzicht in toekomstige teeltwijzen. In de Belevingskas, ‘Green Love’, kunnen bezoekers zich verwonderen over de schoonheid en variatie van talloze bloemen, planten, groenten en fruit.

Product van de week

Deze week staat de Broccoli in de schijnwerpers op de Floriade. Broccoli is een populaire groente die verwant is aan de bloemkool. De groente is te herkennen aan de kleine groene bloemknoppen met dikke stelen. De smaak van broccoli lijkt op de bloemkool, maar is fijner en pittiger.

Bij aankoop van een broccoli moet de groente een vaste structuur hebben en een diepgroene kleur. Koop niet een broccoli die al geel begint te worden. De groente kan in verschillende gerechten gebruikt worden. Zo kan je broccoli serveren met gesmolten oude 30+ kaas of verwerken in een volkorenpasta met kip en pesto.

Wist je dat?

Een rauwe broccoli rijk is aan vitamine C en vezels. Zo kan je stukjes rauwe broccoli toevoegen aan een salade of dippen in een sausje.

Alles over de groente broccoli is te lezen op Veggipedia.

 

Floriade bezoeken

Zelf een geweldige dag vol groen beleven? Bezoek de Floriade Expo in Almere. Ontdek zelf de wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten en duurzame innovaties. De expo is tot 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Bestel je kaarten via de website van Floriade #LoveFloriade.