


Broccoli



Broccoli is een populaire groente die verwant is aan bloemkool, ze zijn beide herkenbaar aan hun bloemknoppen. Broccoli bestaat uit kleine groene bloemknoppen met dikke stelen, beide kun je eten. De smaak lijkt op die van bloemkool, maar is fijner en pittiger. Rauwe broccoli is rijk aan vitamine C en vezels.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de broccoli en snijd de onderkant van de steel. Schil de steel tot vlak onder de roosjes. Snijd de steel in plakjes. Op deze manieren is de steel tegelijk gaar met de roosjes. Verdeel de rest van de broccoli in roosjes. Kook broccoli met weinig water beetgaar in ca. 3 minuten.
Bereidingstijden
Koken: 3 minuten
Roerbakken: 5 - 6 minuten
Magnetron: 4 - 5 minuten
Frituren: ca. 2 minuten
Smoren: 5 - 7 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Informatie
Zelf broccoli kweken
Hoeveel weegt broccoli?
Teelt
Tip
Broccoli smaak
Recepten met Broccoli
Meer recepten
Aardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli van Brenda Kookt
250gr groenten p.p.

Broccoli ovenschotel met Romesco saus van Simone's Kitchen
330gr groenten p.p.

Broccolisalade met granaatappelpitjes
325gr groenten p.p. & 25gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 112 kj (27 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 0.8 gr |
waarvan suikers | 0 gr |
Voedingsvezel | 2.7 gr |
Eiwit | 3.9 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 58 mcg |
Vitamine B1 | 0.05 mg |
Vitamine B2 | 0.07 mg |
Nicotinezuur | 0.5 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 68.7 mcg |
Vitamine C | 38 mg |
Vitamine E | 2.5 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec