Consument tevreden met Veggipedia.nl

Veggipedia.nl helpt consumenten met al hun vragen over groenten en fruit. De afgelopen maanden zijn gebruikers gevraagd naar hun ervaringen met de website en de resultaten zijn positief: maar liefst 75% van de gebruikers vindt op Veggipedia direct antwoord op hun vraag. Om alle gebruikers zo goed mogelijk van informatie te voorzien wordt achter de schermen hard gewerkt om de online database nog completer en gebruiksvriendelijker te maken. Er zijn daarom onlangs een aantal nieuwe updates doorgevoerd, bijvoorbeeld van de voedingswaarden.

Voedingswaarden groenten en fruit

Een deel van de Veggipedia gebruikers gaf aan nog informatie te missen over voedingswaarden. Daarom hebben we de voedingswaarden van alle groenten en fruit geüpdatet met de meest recente cijfers uit de NEVO-tabel. Het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) bevat gegevens over de samenstelling van voedingsmiddelen die in Nederland vaak gegeten of gedronken worden. Hierin staan de voedingswaarden (zoals vitamines, mineralen, koolhydraten en vetten) van 2152 voedingsmiddelen, waaronder groenten en fruit. 

Helaas is zelfs de NEVO-tabel niet helemaal volledig. Daarom ontbreken er nog een aantal voedingswaarden op Veggipedia. Het gaat hierbij met name om verschillende rassen. Wij ontvangen deze informatie graag direct van de bron. Ontbreken de voedingswaarden van uw product nog? Neem dan contact op met info@nagf.nl .

Bron: NAGF