De smakelijke wereld van appels en peren

Appels en peren zijn twee van de meest geliefde fruitsoorten. Ze zijn niet alleen heerlijk, maar ook rijk aan voedingsstoffen en geschikt voor talloze culinaire toepassingen. In deze blog zullen we dieper ingaan op de fascinerende wereld van appels en peren en laten we zien wat jij allemaal kan maken met de heerlijke vruchten.

Appels zijn wereldwijd een van de meest geconsumeerde vruchten en staan bekend om hun veelzijdigheid en smaak. Er zijn meer dan 2.000 verschillende soorten appels over de hele wereld, elk met hun eigen smaakprofiel en textuur. In Nederland zijn soorten zoals Elstar, Jonagold en Goudreinet het meest populair. Appels zijn een uitstekende bron van voedingsstoffen, waaronder vitamine C, vezels en antioxidanten. Ze dragen bij aan een gezond immuunsysteem en helpen het risico op chronische ziekten te verminderen.

Koolraap met appel

Hoofdgerecht

20 - 30 minuten

In dit gerecht wordt de knapperige textuur en zoete aroma's van appels benut om een smaakvolle aanvulling te bieden op deze veelzijdige groente. Dit recept laat je zien hoe je koolraap en appel samenbrengt in een heerlijke maaltijd die je zeker keer op keer opnieuw wilt maken.

Dit gerecht bevat 250 gram groenten en 60 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

Peren

Net als appels zijn er verschillende soorten peren beschikbaar, elk met hun eigen unieke smaak en textuur. Populaire perensoorten in Nederland zijn Conference en Doyenné du Comice. Peren zijn een goede bron van voedingsvezels en vitamine C, wat bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en een stralende huid. Peren kan je zo uit het vuistje eten, maar kunnen ook verwerkt worden in verschillende gerechten.

Chinese koolsalade met peer

Hoofdgerecht

10 - 20 minuten

Ontdek dit heerlijk recept dat de textuur en de zoete aroma's van peren perfect combineert met knapperige Chinese kool en andere verfrissende ingrediënten. Deze Chinese koolsalade met peer zal je smaakpapillen prikkelen en je verleiden om steeds weer van deze gezonde en smaakvolle creatie te genieten.

Dit gerecht bevat 200 gram groenten en 90 gram fruit per persoon.

Bekijk recept

De fruitigste hardfruitdagen

Wil je meer leren over appels en peren? Bezoek dan de Fruitigste Hardfruitdagen op 23, 24, 30 september en 1 oktober. Tijdens De Fruitigste Hardfruitdagen is er van alles te doen, zoals een rondrit met de pluktrein, een bezoekje aan de bijenstal, appelsap persen, springen op het springkussen, beestjes zoeken in de boomgaard of je laten schminken. Natuurlijk kun je ook gewoon genieten van een kopje koffie met appeltaart! Bekijk de website van de Fruitigste wat er bij jouw in de buurt is.