Een kleurrijke uitdaging

Ga jij de uitdaging aan om een maand lang 250 gram groenten te eten én 200 gram fruit?

Januari is zo'n maand waarin de goede voornemens en challenges je om de oren vliegen. Ik ben daar erg gevoelig voor. Zo'n decembermaand hakt er altijd enorm in met te veel suiker, teveel vet en te veel alcoholische versnaperingen. Dan is het niet zo moeilijk om jezelf een poosje op rantsoen te zetten van het één of ander.

Zo heb ik mij nu verbonden aan de uit Engeland overgewaaide Dry-January challenge. Dat betekent de hele maand januari geen alcohol drinken. Omdat ik geen groot drinker ben is dat voor mij geen moeilijke uitdaging maar het gekke is dat ik nu wel veel meer aan wijntjes denk dan anders. Dat komt wellicht ook doordat ik iedere dag een motiverende mail krijg van 'Ik Pas' en er veel over gesproken wordt.

Eigenlijk best gek dat je je geest iets laat ontkennen, nl. 'geen alcohol' wat zoiets is als 'denk niet aan een roze olifant'. Maar challenges zijn een soort spelletjes en daar houd ik van. Ik ben niet zo'n doorzetter dus het moet wel makkelijk zijn om vol te houden. Zo kan ik van mijzelf winnen en dat voelt goed.   

Dat brengt mij op een geweldig idee, laten wij spelen door een challenge aan te gaan en februari uit te roepen tot de 'Ik Ga voor Kleur' maand. We gaan allemaal een maand lang 250 gram groenten en 200 gram fruit heel lekker bereiden en iedere dag opeten.

Voor dagelijkse tips en motivatie hoef je ons alleen te volgen op Instagram of Facebook .Het is super makkelijk, je hoeft jezelf niks te ontzeggen, het is lekker, het is gezond en eten moet je toch. Op Veggipedia vind je allemaal lekkere eenvoudig te bereiden recepten en wetenswaardigheden over groente en fruit. Word je er ook nog eens wijzer van. 

Ga de uitdaging aan! Wedden dat je je na een maand zo goed voelt over jezelf dat je er helemaal niet mee wilt stoppen?