Een zomer anders dan anders

We kunnen genieten van een unieke zomer in Nederland, volop zon en tropische temperaturen maken het een zomer om nooit te vergeten. Ben jij aan het werk of vrij? Ga je op vakantie in eigen land? Of werk je door deze zomer en is je werkplek vooral thuis? De zomer van 2020 is hoe dan ook anders dan anders. Geen festivals, geen massale vliegvakanties naar de zon, geen grote sportevenementen en ga zo maar door.

Veggieblogger Karin Bemelmans ging op vakantie in eigen land, werkt maar een dag per week op kantoor en vindt deze coronaperiode (ondanks alle versoepelingen) vreemd voelen, anders.

Ik heb dit jaar vakantie gevierd op de Wadden en dat was heerlijk. Rustige omgeving, voldoende plek, dus met die 1,5 meter zat het wel goed. Anders dan andere jaren, hebben we nu veel meer zelf gekookt. In voorgaande jaren aten we de lokale keuken altijd buiten de deur.

Nu de restaurants weer open zijn, ben ik er wel weer regelmatig te gast. Toch merk ik dat het ritme van zelf koken er goed in zit.

Meer verse onbewerkte groenten

Dat zien we ook in de verkoopcijfers van groenten en fruit. Sinds de uitbraak van het coronavirus kopen Nederlanders meer onbewerkte verse groenten. Dit blijkt uit marktdata die GroentenFruit Huis heeft verkregen van IRI. Van eind februari tot en met de derde week van mei dit jaar werd 21% meer volume verse onbewerkte groenten verkocht in de supermarkt ten opzichte van 2019. Van verse bewerkte groenten, zoals voorgesneden groenten, werd dit jaar ook meer verkocht. Deze categorie steeg in deze periode met 5%.

Online zoeken naar groenten en fruit

Thuiswerken, geen reistijd, minder naar buiten kunnen: het heeft ons de afgelopen maanden meer tijd gegeven om thuis aan de slag te gaan, ook met koken. We zien dat terug in het bezoek aan onze website veggipedia.nl. Deze laat sinds maart van dit jaar een continue stijging zien, we hebben met zijn allen meer gezocht op groenten en fruit en op recepten hiermee.

Gezonde gewoontes vasthouden

Zelf aan de slag gaan om een groenterijke lunch te bereiden, zoals een groenteomelet, een groentesoep, een lekkere salade of een warme maaltijd met veel groenten is een gezonde gewoonte. Fruit tussendoor eten, ook als je thuis werkt, is ook zo'n goede gewoonte. Gewoontes die we vooral vast moeten weten te houden.

Op naar een gezondere toekomst met veel groenten en fruit. Op veggipedia.nl blijven we je inspireren met verrassende recepten en weetjes. Wil je niets missen meld je dan aan voor de Veggipedia nieuwsbrief.

Bron: NAGF