Eigen verspakket voor baby's?

Een paar weken geleden werd het al aangekondigd: er komt een verspakket voor baby's, de Pappels. Eindelijk, dacht Veggieblogger Anne Marie Borgdorff. Toch hoorde zij ook kritische geluiden. Ze besloot dit verder uit te zoeken en de gerechten uit het babyverspakket voor te schotelen aan haar gezin.

Dat verspakketten populair zijn weten we vanuit de verkoopcijfers die begin van het jaar al gepubliceerd zijn. Uniek is echter dat het verspakket 'de Pappels' zich richt op een specifieke groep. Loop maar eens een rondje over de groente-en fruitafdeling van een willekeurige supermarkt, er zijn weinig producten te vinden die zich specifiek richten op één doelgroep. De Pappels doet dat wel.

Hoewel mijn kinderen al met de pot mee mogen eten, heb ik nog wel een dreumes van anderhalf rondstruinen waar ik dit pakket op kan "testen". De Pappels zijn verkrijgbaar in 4 verschillende verpakkingen: twee varianten voor 6 maanden en ouder en twee voor 8 maanden en ouder. De keuze is snel gemaakt, wij gaan voor het pakket met de linzen.

De verpakking ziet er mooi en fris uit. De communicatie op de verpakking is duidelijk. Op de achterzijde van het etiket staan de recepten omschreven. Snel aan de slag dus!

Stap voor stap staat heel duidelijk omschreven wat je precies moet doen. Het leuke is dat je tegelijk 2 recepten kan maken die volop inspiratie bieden. Ik was zelf nooit op het idee gekomen om peer met pastinaak te combineren bijvoorbeeld. Het andere recept met zoete aardappel, linzen, wortel en sjalot is een verrassende variant op een standaard hutspot.

Na snijden, kooktijd en pureetijd is het tijd om aan tafel te gaan. Het panel van papa, mama, broer en zus keuren de maaltijden in ieder geval goed. En ook onze opstandige dreumes van anderhalf smult ervan!

En alle geluiden dat het te duur zou zijn? De gemiddelde Nederlander is wel bereid om meer dan een euro uit te geven aan een potje babyvoeding. Dan is € 5,99 ( 6+ maanden) of € 6,99 ( 8+ maanden) voor 10 maaltijden toch helemaal niet veel. Als ouder word je geïnspireerd om producten te combineren die je normaal niet bij elkaar zou uitzoeken. Bovendien verras je je kinderen wel met een verse en lekkere maaltijd met veel groenten en fruit.

Lees hier meer over De Pappels