Fruithacks voor in de auto

Fruit in de auto een geknoei? Dat is verleden tijd met de volgende fruithacks.

Morgen is het de eerste dinsdag van november; berucht vanwege de vele recordfiles. Als je langer onderweg bent, krijg je vaak trek. De oplossing: neem een lekker stuk fruit mee voor in de auto! We horen je al denken 'ja maar, dat is zo'n geknoei', 'fruit wordt zo snel beurs'. Dat is verleden tijd met de volgende fruithacks:

Fruithack #1: snijden, snijden, snijden

Preparation is key. Snijd het fruit vooraf, zo voorkom je geknoei. Stop je gesneden fruit direct in een goed afgesloten bakje. Hoe minder zuurstof er bij het fruit komt, des te minder snel het bruin kleurt.

Fruithack #2: bakjes

Fruit zoals druiven, besjes en frambozen hoef je natuurlijk niet van tevoren te snijden en kunnen direct in een bakje. Stop je fruit in een stevig bakje; zo wordt het minder snel beurs.

Fruithack #3: elastiekjes en citroensap

Het is hartstikke makkelijk om appelpartjes onderweg vers te houden. Pak de partjes en het klokhuis, en puzzel er weer een volwaardige appel van. Houd de appel vast en doe er een elastiekje omheen. Zo worden de partjes niet bruin.

Je kunt een gesneden appel ook besprenkelen met wat citroensap om te voorkomen dat ze bruin worden.

Bekijk de Filefruit website voor nog meer handige tips!

Doe jij ook mee?

Eet jij ook graag fruit onderweg? Deel jouw foto met een stuk filefruit op social media en spread the word! Gebruik hierbij #filefruit.