Ga voor paars met de verrassend lekkere en vezelrijke aubergine!

Deze week is het de ‘paarse week’. Word jij ook zo vrolijk van die glanzende paarse kleur van de aubergine? Variëren met groenten is niet alleen leuk maar ook gezond!

Waarom is de aubergine zo gezond?

Ongeveer 80% van de consumenten heeft weinig kennis van de aubergine. Zo weten veel consumenten niet dat de aubergine heel gezond is. Waarom is de aubergine zo gezond?

  • Ze noemen mij ook wel verrassend veelzijdig. Door mijn neutrale smaak pas ik goed in veel gerechten. Je kunt mij zelf jouw favoriete smaak geven. Dat is makkelijk!
  • Doordat ik opvallend veel vezels bevat, kan ik andere voedingsstoffen helpen om beter opgenomen te worden. Deze vezels geven je ook een verzadigd gevoel.
  • Wat dacht je van de vitamines en mineralen (magnesium, foliumzuur) die ik bevat? Die zijn allemaal belangrijk om lekker in je vel te zitten!
  • Ik bevat slechts 20 calorieën per 100 gram. Ook ben ik vet-, koolhydraat- en glutenvrij. Zo ben ik geschikt voor iedereen die gezond wil eten.

Lekker en gezond: maaltijdsalade met geroosterde aubergine en kikkererwten

Nog op zoek naar een lekker recept met aubergine? Probeer deze heerlijke maaltijdsalade voor 2 personen die door de vezels in de aubergine een vol gevoel geeft. Je kunt dit gerecht ook als lunch eten maar gebruik dan maar een halve aubergine per persoon. Dit gerecht werd speciaal voor aubergine.nl gemaakt door Jaimy's Kitchen.

Heb je na het koken nog aubergine over? Kijk hier dan hoe je die het beste kunt bewaren.

Meer informatie vind je op de website www.aubergine.nl.