#GarlickHack: Hoe pel je knoflook het beste?

Knoflook pellen is niet het leukste klusje, dus we maken het onszelf graag zo makkelijk mogelijk. Misschien is er daarom regelmatig een nieuwe #GarlicHack trending op TikTok en andere social media kanalen. In de magnetron, schudden tussen schalen, pletten onder je mes: er zijn best veel manieren om knoflook persen gemakkelijker te maken. Maar welke manier is het beste? Wij zetten ze voor je op een rij.

1. Pellen met een mes

·       Haal een teen van een knoflookbol af.

·       Snijd de wortel van de knoflookteen af.

·       Leg de teen op een snijplank, zorg dat de plank stevig staat

·       Leg de zijkant van je mes op de knoflookteen en druk erop. Gebruik indien nodig je vuist om druk te geven op het mes. Pas hierbij altijd goed op!

·       De schil gaat er nu makkelijk af

Voordelen: makkelijk, alleen een mes en een snijplank nodig

Nadelen: kost relatief veel tijd per teen knoflook dus niet ideaal als je grote hoeveelheden moet pellen

 

2. Pellen met de magnetron

·       Haal een teen van een knoflookbol af.

·       Snijd de wortel van de knoflookteen af.

·       Doe de teen 15-20 seconden in de magnetron

·       De schil gaat er nu makkelijk af

Voordelen: makkelijke manier om grotere hoeveelheden knoflook te pellen

Nadelen: de knoflook is nu niet meer rauw waardoor de smaak verandert en je hebt niet altijd een magnetron voorhanden

 

3. Pellen met twee (roestvrijstalen) schalen

·       Doe een hele knoflookbol tussen twee roestvrij stalen kommen.

·       Zet de kommen tegen elkaar, met de open kanten tegen elkaar aan, om zo een grotere ‘dichte’ bak te maken.

·       Houd de kommen goed tegen elkaar aan en schud de kommen stevig.

·       Open de kommen. Je kunt nu gemakkelijk de schilletjes en de harde onderkant van de knoflook loshalen.

Voordelen: makkelijke manier om grotere hoeveelheden knoflook in een korte tijd te pellen

Nadelen: je moet echt hard schudden voordat alles echt loskomt en je hebt twee extra schalen bij de afwas

 

4. Pellen met water

·       Week de knoflook 5 minuten lang in koud water.

·       Giet het water af. Snijd beide kanten af en pel met de hand.

Voordelen: op deze manier blijven de tenen heel goed intact

Nadelen: met deze methode duurt het wat langer

 

5. Niet pellen

·       Stop de knoflook met schil en al in de knoflookpers

·       Pers de teen uit

Voordelen: snel en gemakkelijk

Nadelen: er blijft vaak nog wel een beetje knoflook in de pers achter

Zoals je ziet, er zijn genoeg manieren om jou te helpen de knoflook makkelijker te kunnen pellen. Wij blijven groot fan van de eerste methode: pellen met een mes. We pellen immers niet zo vaak echt grote hoeveelheden knoflook, dus dan werkt deze manier prima. Methode 4 (niet pellen) is ook fijn voor even snel tussendoor, maar is toch wel een beetje zonde van de knoflook die in de pers achterblijft.

Welke methode is jouw favoriet? Of doe jij het heel anders? Laat het ons weten @veggipedia op Facebook.