Leuke en gezonde traktaties voor Halloween met groenten en fruit

Wil je met Halloween eens iets anders uitdelen dan snoep? We helpen je een handje.

Dé truc om je kinderen naar gezondere opties te "nudgen" is om het gewoon LEUK te maken! Dat is waar Halloween om draait, toch? Het is verbazingwekkend hoe je kinderen dingen kan laten eten die ze anders niet eens aan zouden raken doorhet simpelweg slimmer en leuker te presenteren. Hieronder laten we je enkele creatieve Halloween-snackideeën met groente en fruit zien om je te inspireren!

1.Spooky mandarijntjes

Deze griezelige mandarijntjes zijn niet alleen leuk maar ook heel simpel te maken. Je hebt alleen wat mandarijntjes, een zwarte viltstift en wat papier nodig voor de hoedjes. Je kunt de instructies en werktekeningen vinden op de website van Gezond Trakteren.

Klik hier voor instructies en werktekening voor de hoedjes. 
 
 

2. Groente skelet

Dit skelet van groente is briljant bedacht! En ook nog eens super easy om te maken. Snijd de sla, worteltjes, paprika, komkommer, champignons, tomaat en broccoli en maak er een lekker dipsausje bij voor het hoofd. 

Bron:Listotic

 

3. Het Watermeloen Monster

Wij werden meteen verliefd op dit watermeloen monster. Het kost even wat tijd om de watermeloen uit te snijden, maar dan heb je ook echt iets gaafs. Zo komt dat fruit wel op!

Bron: Listotic

4. Zombie oogballen

Soms heb je aan een simpel bordje al genoeg, zoals bij deze "Zombie oogballen". Er is niks bijzonders aan deze druiven maar met een beetje fantasie zijn ze ineens heel spannend. 

Bron: Listotic

Want more?

Kijk voor nog meer Halloween traktatie inspiratie op https://listotic.com/64-non-candy-halloween-snack-ideas/54/