Guerilla komkommers en tomaten

Als ouder van puberende kinderen wordt er veel van je verwacht. Zo ook van veggieblogger Dennis Kraaijeveld, vader van twee zoons.

Ouderschap: niet altijd makkelijk

Graag niet al te foute vrienden, cijfers boven de 5,5, de mentor maximaal 1x per maand aan de telefoon en knallende deuren beperken tot 4x per dag. Dit laatste is mij nog niet minder dan 4x per dag gelukt. Het begint bij het uit bed slepen, dan volgen na school het voorzichtig polsen naar de cijfers, de rituele huiswerkdans en tot slot bedtijd.

Daarnaast hou je altijd de vraag: 'Eet je kind wel gezond?' Soms ben je als ouder al blij als ze íets eten of juist als de voorraadkast eens niet binnen een dag leeg is. Maar je wil ze toch gezond houden.

Guerilla komkommers en tomaten

Hier heb ik nu iets op gevonden! Ik noem het 'Guerilla komkommers en tomaten'. Mijn tactiek is om groenten en fruit te koppelen aan iets dat ze heel graag willen. 'Papa, mag ik met mijn vrienden naar de McDonalds?', ja hoor maar alleen als je een salade neemt! 'Papa, mag ik (twee minuten na het afruimen van de tafel!) wat eten?', ja hoor yoghurt met fruit.

Vandaag zei mijn oudste: 'Eigenlijk best lekker zo'n salade!'. Ja echt! Ik heb mijzelf een onderscheiding gegeven voor uitzonderlijke prestaties op het slagveld van het ouderschap. En iedere ouder die zijn puber meer dan 1 stuk fruit per dag laat eten en tussendoor misschien nog een blaadje sla, verdient naar mijn mening minimaal een eervolle vermelding in de Ouders Hall of Fame.  

Veggieblogger: Dennis Kraaijeveld