Handige tools tegen voedselverspilling

Tijdens de verspillingsvrije week is het essentieel om bewust te zijn van onze voedselconsumptie en manieren te vinden om voedselverspilling tegen te gaan. Gelukkig zijn er tal van handige tools beschikbaar die ons kunnen helpen deze uitdaging aan te gaan. In deze blog laten we een paar handige tools zien om voedselverspilling tegen te gaan.

Restjesreceptenboekje
Heb je restjes eten over en weet je niet wat je ermee kan doen? Daar heeft Samen tegen Voedselverspilling de oplossing voor. Zij hebben een restjesreceptenboekje ontwikkeld, waarin tips staan om te koken met je restjes. Zo staan er onder andere recepten van Jetske van den Elsen, Eric Corton en Yvette van Boven. Het boekje is te downloaden op de website van Samen tegen Voedselverspilling.

Bovendien laat Samen tegen Voedselverspilling zien hoe we allemaal een verschil kunnen maken door onze restjes slim te gebruiken en zo een positieve impact te hebben op het milieu en onze portemonnee. Dus waar wacht je nog op? Download dat handige receptenboekje en ontdek hoe je heerlijke maaltijden kunt bereiden met wat je anders misschien zou weggooien!

Kokenmetrestjes.nl
Een andere handige tool om te koken met restjes is te vinden op Veggipedia zelf. Kokenmetrestjes.nl biedt jou de mogelijkheid om aan te geven welke restjes je hebt en zoekt dan speciaal voor jou een passend recept. Het is een fantastische hulpbron voor iedereen die graag bewust met voedsel wil omgaan en voedselverspilling wil verminderen. Of je nu een handjevol groenten over hebt van de maaltijd van gisteren, een restje vlees of vis dat je niet wilt verspillen, of gewoon wat ingredi├źnten die je wilt opmaken voordat ze bederven, Kokenmetrestjes.nl schiet jouw te hulp. Het is alsof je een persoonlijke chef-kok hebt die creatieve en smaakvolle recepten voor je bedenkt, allemaal gebaseerd op wat er in je koelkast ligt. Bekijk de kokenmetrestjes.nl tool.

Test jouw kennis over voedselverspilling
De Verspillingsquiz op Veggipedia is niet alleen een boeiende manier om je kennis over voedselverspilling te vergroten, maar ook een leuke uitdaging om je bewustzijn te vergroten. Deze quiz neemt je mee op een reis door de wereld van voedselverspilling, met vragen over diverse aspecten. Dus test jouw kennis en kijk of jij een verspillingsheld bent.
Doe de quiz vandaag nog en deel je resultaten met vrienden en familie om hen ook te inspireren om voedselverspilling tegen te gaan. Samen kunnen we een positieve verandering teweegbrengen. Ga naar de quiz op Veggipedia en begin met spelen!