Helemaal hip: groenten op de bbq

Cateraars, trendwatchers, barbecue experts en agf-specialisten zijn het eens: groenten op de bbq zijn helemaal hip! Voorheen waren groenten en fruit een ondergeschoven kindje bij de barbecue, maar ze staan steeds meer in de spotlight. De emmer huzarensalade bij het stokbrood maakt plaats voor mooie, kleurrijke salades met gegrilde groenten. "Als je er een beetje bij wil horen, dan heb je groente op de barbecue liggen”, aldus foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan.

Ook worden er steeds meer verschillende soorten groenten op barbecue gebruikt. Naast de redelijk bekende paprika en aubergine gaan we ook steeds meer prei, venkel, artisjok en bieten zien op de grill. Uit groentes kan je namelijk veel meer smaak halen door te variëren in bereidingswijzen, en ze zijn ook nog eens heel gezond.

Groenten in de hoofdrol
Dit wisten het NAGF, Dutch Cuisine en Gastronomixc natuurlijk allang, daarom hebben zij in het kader van "Groenten in de Hoofdrol" 20 unieke bereidingswijzen van groenten vast laten leggen. Deze kun je allemaal bekijken op het Youtube kanaal van Gastronomixc. Kijk hier voor een heerlijk frisse bereiding van prei op de bbq 

Outdoor cooking
Vorig jaar zagen we al de trend om meer groenten op de bbq te gebruiken. Deze trend gaat volgens experts dit jaar nog verder voortzetten. Het draait allang niet meer alleen om stukjes vlees grillen maar om de hele beleving er omheen; het outdoor cooking. Volgens Ammerlaan willen steeds meer Nederlanders bij het barbecueën een echte maaltijd. "Iets vooraf, een hoofdgerecht en dan een salade ernaast. Grote kans dat die salade dan ook nog eens volledig van de barbecue af komt."

Bronnen:
AGF.nl
Ad.nl