Het perfecte Geef Kleur Door cadeau

Op zoek naar het perfecte verjaardagscadeau voor een vriendin laat veggieblogger Nancy Lentjes zich inspireren door de campagne Geef Kleur Door.

Wat is lastiger dan een cadeautje zoeken voor iemand die alles al heeft? Ik kan mijn hoofd daar enorm over breken. Eindeloos door winkels struinen op zoek naar iets waar je iemand blij mee kan maken, dat zit er voor mij nu niet in. Online shoppen blijft over waar ik na uren surfen uiteindelijk toch maar een cadeaubon koop. Niet bijster origineel.

Geef kleur door

Vorige maand overhandigden mijn collega's, bij de start van het VN-jaar voor groenten en fruit, op het Plein in Den Haag kistjes met groenten en fruit aan Kamerleden. Hiermee gaven zij vorm aan de boodschap dat je met gekleurde groenten en fruit een bijdrage levert aan een gezonde voedselomgeving. Ik vind dat een mooie boodschap en stiekem was ik wel een beetje jaloers op de ontvangers van zo'n goed gevuld kistje. Ik dacht terug aan vorig jaar toen op mijn verjaardag een doos werd bezorgd die vol zat met groenten, fruit, kruiden en recepten. Dat vond ik misschien wel het mooiste cadeau dat ik die dag kreeg.

Origineel cadeau

Die gedachten brachten mijn zoektocht tot een einde. Ik ben eruit! Niet alleen voor deze vriendin, die heel erg van koken houdt maar ook voor vrienden, vriendinnen en familieleden met twee linker kookhanden. Voortaan geef ik kleur door met een zelf samengesteld groenten- en fruitarrangement. Dat lekkers doe ik dan in een mooie mand, schaal of kistje, al dan niet met één of meerdere geprinte recepten van Veggipedia.nl en een zakje met specerijen. Dat is leuk om te doen en minstens net zo mooi als een bos bloemen, maar dan lekkerder en origineler. Eens kijken of ik een nieuwe trend kan zetten waarin we op deze lekkere manier kleur doorgeven!

Veggieblogger: Nancy Lentjes