Hoeveel gram rauwe groente staat gelijk aan 250 gram op je bord?

Best kans dat je weet dat je 250 gram groente per dag moet eten volgens het Voedingscentrum. Maar wist je ook dat de hoeveelheid groente afneemt als je het bakt of kookt? Dit bekent dat je méer dan 250 gram rauwe groente per persoon moet rekenen om 250 gram op je bord de krijgen. Maar hoeveel meer moet je dan rekenen? Daar hebben wij een handig lijstje voor gemaakt!

Hoeveelheid rauwe groente om 250 gram groente op je bord te krijgen:

  • Bloemkool: 300-350 gram
  • Courgette: 250-300 gram 
  • Sperziebonen: 250-300 gram 
  • Aubergine: 300 gram
  • Broccoli: 350 gram 
  • Champignon: 500 gram 
  • Spinazie: 425-500 gram 
  • Doperwten: 250 gram 
  • Bleekselderij: 375-425 gram 
  • Paksoi: 375-425 gram 
  • Prei: 425-500 gram
  • Sugar snaps: 250 gram 
  • Witlof: 300- 375 gram