Kleurkalender 2021 online

De Ga voor Kleur kleurkalender voor 2021 staat online. In deze kalender hebben we elke week een kleur en een groente- of fruitsoort centraal gezet. Doe mee en inspireer je volgers op social media met veel kleur!

De kleurkalender kun je vinden op https://nagf.nl/ga-voor-kleur/toolkit. Naast de kleurkalender kun je in de toolkit ook kleurrijke afbeeldingen, Facebook banners, het GVK-logo en ansichtkaarten downloaden. Allemaal handig om je social media een boost te geven!

Ga voor Kleur

Ga voor Kleur is een initiatief van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF). Hiermee wil het NAGF Nederlanders op een laagdrempelige manier stimuleren om voor veel verschillende kleuren (groenten en fruit) op je bord te gaan. Maar waarom is dit belangrijk? De Food and Agriculture Organization (FAO), de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, legt dit mooi uit in de figuur hier onder uit hun background paper voor het International Year of Fruits and Vegetables 2021 die vorige week is gepubliceerd. Door verschillende kleuren groenten en fruit te kiezen zorg je ervoor dat je een zo compleet mogelijke samenstelling van vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Bekijk hier de Ga voor Kleur campagnevideo.