#LoveFloriade roadtour een groot succes

Donderdag 11 augustus is de roadtrip #LoveFloriade van start gegaan. Een ludieke actie, die georganiseerd is door een gelegenheidscoalitie van Bloemenbureau Holland, Royal FloraHolland en GroentenFruit Huis. De tuinbouwsector wil hiermee laten zien dat we trots zijn op de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. In the Green House op de Floriade staat iedere week een product in de schijnwerpers. Deze week: aubergine.

De #LoveFloriade karavaan reed rond langs verschillende oud-Floriade parken. Onderweg zijn er bloemen, planten, groenten, fruit en bloembollen uitgedeeld. De producten werden mogelijk gemaakt door kwekers en handelaren die de Floriade een warm hart toedragen.

Product van de week

Deze week staat de vruchtgroente aubergine centraal op de Floriade. De aubergine komt uit de nachtschadefamilie, net zoals tomaat en paprika. Meestal is de peervormige vrucht donkerpaars, maar er zijn ook andere varianten zoals een witte en de 'graffiti' aubergine.

Aubergines moeten bij aankoop een gave en gladde schil hebben met een matte glans en het kroontje hoort frisgroen te zijn. Bij een lichte vingerafdruk veert de aubergine terug.

De smaak van een aubergine is neutraal, daardoor kan de groente eindeloos gevarieerd worden met andere groenten en kruiden. Zo kan je de aubergine verwerken in een salade of roerbakken met ui, tomaat, paprika en Italiaanse kruiden. De aubergine kan ook gevuld worden met mager rundergehakt of zilvervliesrijst en gaarstoven in tomatensaus.

Tip

Reken ruim 300 gram aubergine per persoon voor de dagelijkse 250 gram groenten. Of maak een heerlijke mediterrane mix van aubergines, tomaten, paprika, ui en courgette.

Alles over de vruchtgroente aubergine is te lezen op Veggipedia.

 

Floriade bezoeken

Zelf een geweldige dag vol groen beleven? Bezoek de Floriade Expo in Almere. Ontdek zelf de wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten en duurzame innovaties. De expo is tot 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Bestel je kaarten via de website van Floriade #LoveFloriade.