Makkelijk gezonde en kleurrijke boodschappen doen

We hebben het allemaal druk en boodschappen doen we vaak snel tussendoor. Als je een gezonde gerecht op tafel wilt zetten, wordt dat soms best lastig. Dan ben je eerder geneigd om kant-en-klaar maaltijden, fastfood of snacks in te slaan. Dat is eigenlijk helemaal niet nodig want een gezonde maaltijd kopen is niet zo moeilijk als het lijkt. Het is vaak een kwestie van plannen.

1. Plan je maaltijden een paar dagen vooruit

Als je bijvoorbeeld een pastasaus maakt met groenten, kun je daar meerdere dagen van eten. Je kunt ook een lekkere soep maken van de overgebleven saus en groenten, die je de volgende dag met volkorenbrood serveert. Het voordeel is dat je minder werk hebt en niets hoeft weg te gooien. Daarmee bespaar je geld en tijd.

2. Zorg voor kleur variatie

Door verschillende soorten groenten en fruit te kopen zorg je voor een gezonde basis, zonder dat je er eigenlijk bij stil hoeft te staan. Elke soort groente en fruit heeft zijn eigen kleur en daarmee zijn eigen gezonde eigenschappen. Variëren is dan ook de manier om al die gezonde stoffen binnen te krijgen. Nog een voordeel: het ziet er ook lekker en vrolijk uit op je bord.

3. Maak een boodschappenlijstje

Door met een lijstje boodschappen te doen, voorkom je impulsaankopen. Ook ben je vaak sneller klaar, omdat je niet hoeft na te denken over wat je moet kopen. Je bespaart weer tijd en geld!

4. Doe boodschappen met een volle maag

Als je trek hebt dan koop je sneller producten die veel suiker en vet bevatten en die niet op je boodschappenlijstje staan. Deze trek wordt veroorzaakt door de enorme hoeveelheid aan calorierijke producten in een supermarkt. Zorg daarom dat je boodschappen doet met een volle maag.