Nomineer iemand voor een doosje groente en fruit

Zaterdag 17 juli werd in het dorpje Nederland in de kop van Overijssel het startsein gegeven voor de landelijke actie Geef kleur door, die als doel heeft om het hele land in te kleuren met groenten en fruit. Want hoe meer we de gezonde keuze tegenkomen op het werk, in de sportkantines en thuis, hoe vaker we ervoor kiezen. De opening zaterdag van de Geef-kleur-door-straat in Nederland was meteen de start van de actie waarbij elke Nederlander de kans heeft om iemand blij te maken met een kistje verse groenten en fruit en zo de boodschap verder te verspreiden.

Fietsers en wandelaars stonden vanmorgen al achter het kleurrijke lint te wachten tot de Geef-kleur-door-straat zou openen. De bezoekers vulden hun tasje én hun maag met de heerlijkheden die in de kleurrijke kramen gepresenteerd werden: van het zoetste zomerfruit tot een sappige Shiitake-burger.

Zien eten, doet eten

De meerderheid van de Nederlanders komt niet toe aan een gezonde hoeveelheid groenten en fruit per dag. En dat terwijl er zo veel keus is. Daarom moet er meer van dat lekkers op het aanrecht, in de sportkantine, op kantoor en op scholen aangeboden worden. Want zien eten, doet eten. Chefkok en ambassadeur van Geef kleur door Nadia Zerouali gaf het startsein voor de actie vandaag. Zij groeide op in een gezin met zes kinderen, maar groenten en fruit was altijd ruim voorhanden. “Als je het van jongs af aan al meekrijgt, ontwikkel je vanzelf een gezond eetpatroon. Groenten en fruit zijn ook helemaal niet duur, andere dingen zijn gewoon veel te goedkoop”.

Wat positiviteit in moeilijke tijden

Nomineren voor een kistje groenten en fruit kan op geefkleurdoor.nl/nominatie

Dus nomineer je tante in Ter Aar, je baas in Bakkum of je vriendin in Venlo en kleur Nederland vrolijk en gezond! @gavoorkleur #geefkleurdoor

Over de Initiatiefnemers

‘Geef kleur door’ is een initiatief van Nationaal Actieplan Groenten en Fruit en Food Cabinet in samenwerking met Stichting Goeie Grutten, Rijk Zwaan, Nature’s Pride, Bakker Barendrecht, Ministerie van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit, Fruitvooruit, Fruitmasters, The Greenery, Oxin Growers, Koninklijke Vezet, LTO Nederland, Glastuinbouw Nederland, ZLTO, LTO Noord, LLTB, Staay Food Group en GroentenFruit Huis en wordt ondersteund door Unicef Nederland, Fruit op je werk, Maag Lever Darm Stichting en Arts & Leefstijl.  Kijk op geefkleurdoor.nl voor meer informatie en nieuws.