Ontdek verschillende soorten kool

In The Green House op de Floriade maak je een reis door de glastuinbouw: van zaadje of stekje tot groenten en fruit op je bord of tot prachtige bloemen en planten. Kom in The Green House meer te weten over het effect van bloemen, planten, groenten en fruit op jouw gezondheid. Deze week staan verschillende soorten kool centraal.

The Green House bestaat uit vijf belevingsonderdelen. In het High Tech Center wordt aan de hand van vier demogewassen aardbei, paprika, gerbera en potanthurium getoond hoe innovatieve en duurzame teelt eruitziet. In het Technical Innovation Center krijgt de bezoeker inzicht in toekomstige teeltwijzen. In de Belevingskas, ‘Green Love’, kunnen bezoekers zich verwonderen over de schoonheid en variatie van talloze bloemen, planten, groenten en fruit.

Product van de week

Deze week staan verschillende soorten kool centraal op de Floriade. Zo staat de witte kool, rode kool en spitskool centraal. Dit zijn de belangrijkste sluitkoolgewassen. Je kan met de verschillende soorten kool oneindig variëren en verwerken in gerechten. 

Witte kool is een stevige, ronde bal met gesloten bladeren. De groente is smakelijk om te eten en makkelijk klaar te maken. Witte kool heeft een neutrale smaak waardoor er eindeloos mee gevarieerd kan worden. Bij de aankoop van witte kool is het belangrijk dat de kool stevig aanvoelt. De buitenste bladeren mogen iets beschadigd zijn, deze kun je eventueel verwijderen. Na aankoop kan de witte kool een aantal weken bewaard worden in de koelkast. Lees meer over de witte kool op Veggipedia.

Rode kool is één van de oudste koolsoorten. De blauwrode kleur van de rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool smaakt lichtzoet met een typisch koolsmaak. Bij aankoop van een rode kool moet de krop min of meer gesloten zijn, een dieppaarse, glanzende huid hebben en stevig aanvoelen met knapperige bladeren. Lees meer over de rode kool op Veggipedia.

Een spitskool heeft een spitse vorm en een zachte smaak. De spitskool is sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. Bij aankoop moet de spitskool heldergroen zijn en knapperig aanvoelen. Spitskool is ideaal om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken. Je kunt met spitskool allerlei Westerse en Oosterse gerechten maken. Lees meer over de spitskool op Veggipedia.

Floriade bezoeken

Zelf een geweldige dag vol groen beleven? Bezoek de Floriade Expo in Almere. Ontdek zelf de wereldse tuinen, groene kunst, lekker eten en duurzame innovaties. De expo is tot 9 oktober 2022 dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur. Bestel je kaarten via de website van Floriade #LoveFloriade.