Spitskool

Spitskool is familie van de witte kool. Hij heeft een spitse vorm, een zachte smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. Spitskool is ideaal om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken. Je kunt er allerlei Westerse en Oosterse gerechten mee maken.

OOK WEL GENOEMD:

Spitskool
Kool
Ga naar:

Informatie

Spitskool kopen

De spitskool moet heldergroen zijn en lekker knapperig aanvoelen.

Zelf spitskool kweken

De meeste mensen kiezen ervoor om spitskool te zaaien in februari of in maart, omdat de kans op een goede oogst dan het grootst is. Wil je meer weten over hoe je je eigen spitskool kunt kweken? Neem dan een kijkje op de website van Mijn Keukentuintje. 

Hoeveel weegt spitskool?

Gekookt
Opscheplepel: 45 gram
Eetlepel: 25 gram

Rauw
Opscheplepel: 25 gram
Eetlepel: 15 gram
Per stuk s/m/l (vuil gewicht): 300-400/800/1100 gram


Teelt en seizoen 

Spitskool heeft een vroege zomerteelt. Spitskool wordt meestal vanaf juni geoogst en is tot en met maart in het seizoen in Nederland.

Tip

Voor 150 gram spitskool bij de warme avondmaaltijd heb je ongeveer 250 gram spitskool per persoon nodig.

Spitskool smaak

Spitskool heeft een zachte smaak. Spitskool is wat sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool.

Spitskool kun je zo gebruiken:

Recepten met spitskool

Meer recepten

Voedingswaarden spitskool

Kool spits- rauw
Kool spits- gekookt
Kool spits-. gekookt met zout (54+)
Algemeen
Energie
kj
87
Energie
kcal
21
Eiwit
gr
1.09
Eiwit plantaardig
gr
1.09
Koolhydraten
gr
1.59
Vitaminen
Retinol
mcg
0
Retinol act. equivalent
mcg
51.68
Vitamine D
mcg
0
Vitamine E
mg
0.4
Vitamine B1
mg
0.04
Mineralen
Zout toegevoegd
mg
0
Natrium
mg
252.17
Zout
mg
0.63
Calcium
mg
38.77
Fosfor
mg
31.81
Gegevens per 100gr/ml, Bron: NEVO
Toon meer

Verkrijgbaarheid spitskool

Verkrijgbaarheid uit Nederland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec
Verkrijgbaarheid uit het buitenland
Jan
Feb
Mrt
Apr
Mei
Jun
Jul
Aug
Sep
Oct
Nov
Dec