



Spitskool




Spitskool is familie van de witte kool. Hij heeft een spitse vorm, een zachte smaak en is wat sappiger en lichter verteerbaar dan witte kool. Spitskool is ideaal om te koken, te stoven, te smoren en te roerbakken. Je kunt er allerlei Westerse en Oosterse gerechten mee maken.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de spitskool met ruim water. Snijd de spitskool in de lengte door. Verwijder eventueel de buitenste bladeren en snijd de stronk eruit. Daarna kun je spitskool in reepjes snijden en verder bereiden.
Bereidingstijden
Koken: 10 - 15 minuten
Roerbakken: 7 - 10 minuten
Magnetron: 7 - 12 minuten
Smoren: ca. 15 minuten
Stomen: 15 - 20 minuten
Informatie
Zelf spitskool kweken
Hoeveel weegt spitskool?
Teelt en seizoen
Tip
Spitskool smaak
Recepten met Spitskool
Meer recepten
Bakbanaan met gerookte makreel en spitskool
250gr groenten p.p. & 150gr fruit p.p.

Warme koolsalade
250gr groenten p.p.

Spitskoolsalade met kaasdressing
175gr groenten p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 176 kj (42 kcal) |
| Vet totaal | 1 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 1 gr |
| Koolhydraten | 4 gr |
| waarvan suikers | 4 gr |
| Voedingsvezel | 2.5 gr |
| Eiwit | 3 gr |
| Zout | 0.03 mg |
| Retinol act. equivalent | 51 mcg |
| Vitamine B1 | 0.04 mg |
| Vitamine B2 | 0.04 mg |
| Nicotinezuur | 0.2 mg |
| Vitamine B6 | 0.1 mg |
| Folaat equivalenten | 30 mcg |
| Vitamine C | 36 mg |
| Vitamine E | 0.2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


