| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 195 kcal |
| Vet | 9 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 18 gr |
| waarvan suikers | 17 gr |
| Voedingsvezels | 5 gr |
| Eiwitten | 9 gr |
| Zout | 0.36 gr |
Spitskoolsalade met kaasdressing

175gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 25 gram rozijnen |
| 1 eetlepel azijn |
| 1 klein spitskooltje |
| 1 eetlepel olie |
| 20 gram geraspte belegen 30+ kaas met minder zout |
| 1 eetlepel tomatenketchup |
Bereidingswijze
1. Was de rozijnen en laat ze in lauw water wellen.
2. Verwijder van de spitskool lelijke bladeren. Was het kooltje en snijd hem in smalle repen.
3. Klop een dressing van de azijn, peper, de tomatenketchup, 1 eetlepel water en de olie.
4. Roer de geraspte kaas er door.
5. Meng de dressing en de uitgelekte rozijnen door de spitskool.
Menusuggestie: Lekker met reepjes omelet en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Geroerbakte pikante spitskool
280gr groenten p.p.

Spitskoolsalade met balsamicodressing
200gr groenten p.p.

Geroerbakte spitskool met sesamzaadjes
205gr groenten p.p.
