Spitskoolsalade met kaasdressing

Ga naar:

Boodschappenlijst

25 gram rozijnen
1 eetlepel azijn
1 klein spitskooltje
1 eetlepel olie
20 gram geraspte belegen 30+ kaas met minder zout
1 eetlepel tomatenketchup

Bereidingswijze

1. Was de rozijnen en laat ze in lauw water wellen.
2. Verwijder van de spitskool lelijke bladeren. Was het kooltje en snijd hem in smalle repen.
3. Klop een dressing van de azijn, peper, de tomatenketchup, 1 eetlepel water en de olie.
4. Roer de geraspte kaas er door.
5. Meng de dressing en de uitgelekte rozijnen door de spitskool.

Menusuggestie: Lekker met reepjes omelet en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
195 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
9 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
18 gram
Vezels
5 gram
Waarvan suikers
17 gram
Zout
361 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten