Geroerbakte spitskool met spikkels

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel sesamzaad
1 kleine spitskool (ca. 350 gram)
1 eetlepel olie
1 eetlepel tomatenketchup
½ rode peper
1 kleine ui

Bereidingswijze

1. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan goudbruin. Laat het sesamzaad op een bord afkoelen.
2. Snijd de spitskool in lengte in tweeën. Was de helften. Snijd de helften in smalle repen.
3. Pel de ui en snijd hem klein.
4. Was de rode peper. Snijd de peper open en verwijder de zaadlijsten en pitjes, dan smaakt de peper niet meer heet. Snijd de peper in reepjes.
5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig.
6. Roerbak de kool en de peper enkele minuten mee.
7. Voeg de tomatenketchup met ½ dl water toe en laat de kool met een deksel op de pan in nog een paar minuten gaar worden.
8. Strooi het sesamzaad er over.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
139 kcal
Vet
9 gram
Eiwit
4 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
205 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten