| Soort | Per persoon |
|---|---|
| Energie | 115 kcal |
| Vet | 9 gr |
| waarvan verzadigd | 2 gr |
| Koolhydraten | 3 gr |
| waarvan suikers | 3 gr |
| Voedingsvezels | 4 gr |
| Eiwitten | 4 gr |
| Zout | 0.43 gr |
Spitskoolsalade met balsamicodressing

200gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
| 400 gram spitskool |
| 1 eetlepel olie |
| 1-2 eetlepels balsamicoazijn |
| 2 plakjes ontbijtspek |
Bereidingswijze
1. Bak het spek in een droge koekenpan bruin en krokant.
2. Neem het spek uit de pan en roer de azijn door het overgebleven aanbaksel. Maak er een dressing van met 1 eetlepel water, de olie en wat peper.
3. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen. Schep de dressing door de kool en verkruimel het spek er over.
Menusuggestie: Lekker met gebakken kipfilet en aardappelen.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Geroerbakte spitskool met sesamzaadjes
205gr groenten p.p.

Geroerbakte pikante spitskool
280gr groenten p.p.

Spitskoolsalade met kaasdressing
175gr groenten p.p.
