Geroerbakte pikante spitskool

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 kleine spitskool (ca. 500 gram)
1 theelepel milde paprikapoeder
1 kleine ui
1 eetlepel olie
1 eetlepel tomatenpuree
½ rode peper

Bereidingswijze

1. Maak de kool schoon en snijd hem in smalle repen.
2. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
3. Snijd het stukje peper klein.
4. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig. Bak de tomatenpuree en het pepertje even mee.
5. Roerbak de kool enkele minuten.
6. Voeg het paprikapoeder toe en laat de kool in nog een paar minuten gaar worden.

Menusuggestie: Lekker met chilibonen en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
106 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
6 gram
Vezels
6 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
136 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten