Ouders enthousiast over verse groente- en fruithapjes

Tijdens de Negenmaandenbeurs konden baby's smullen van verse hapjes in Nederlands' eerste Pop-up Babyrestaurant. Het restaurant stond volledig in het teken van gezonde en lekkere (baby)hapjes met verse groenten en fruit. Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF) nam bij 79 bezoekers een enquête af gericht op het bereiden van verse hapjes.

In het Babyrestaurant waren baby's als het ware baas in eigen restaurant. Ouders konden samen met hun kind groente- en fruithapjes proeven van een lopende band. Uit de enquête blijkt dat ouders zelf ook graag verse groenten en fruit geven aan hun kind. Meer dan de helft van de 44 respondenten met kind geeft (bijna) dagelijks verse hapjes. 89% van de respondenten ziet geen belemmeringen in het bereiden van deze hapjes. De overige respondenten geven aan dat het bereiden van verse groenten en fruit veel tijd kost en ze soms een gebrek hebben aan inspiratie.

Tijdens de beurs werden verschillende workshops gegeven door het Voedingscentrum, diëtiste Patricia Ploeger en auteur Gees van Asperen. Aan de deelnemers werd de belangrijke vraag gesteld: zijn zij nu meer geïnspireerd om aan de slag te gaan met groenten en fruit? Bij meer dan de helft van de workshops geven deelnemers aan gemotiveerd te zijn geraakt meer verse (baby)hapjes te bereiden.

Het Babyrestaurant is een initiatief van het Voedingscentrum, GoodBabyFood, de Negenmaandenbeurs en het NAGF. Het volledige rapport kun je hier bekijken.