Sla is meest populaire groente op de Huishoudbeurs

"Welke groente eet jij vanavond?" Deze vraag werd vorige week aan 865 bezoekers van de Huishoudbeurs voorgelegd. Sla bleek de meest populaire groente onder de bezoekers, op de voet gevolgd door broccoli, tomaat, sperziebonen, paprika en courgette. Dat blijkt uit een enquête van het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit (NAGF)

Vorige week stond het NAGF op de Huishoudbeurs met de Veggipedia Markt. Hier konden bezoekers lekkere groentehapjes proeven en meer informatie krijgen over groenten en fruit. Leden van GroentenFruit Huis leverden hiervoor mooie versproducten.

Ook werden er enquêtes gehouden onder het publiek. Het zal wellicht geen verassing zijn dat 95% van de respondenten vrouwelijk is en 58% ouder dan 45 jaar. Tijdens het doornemen van de vragenlijst kwamen interessante gesprekken op gang. Zo was er grote verdeeldheid over de vraag of je aubergine rauw kunt eten: 22% had geen idee, 38% dacht van wel en 40% van niet.

Zo ging ruim 11% van de dames die avond helemaal geen groente eten; ze hadden al genoeg patatjes op de beurs gegeten. Anderen aten in de bus naar huis even een broodje. Ook bleken veel bezoekers op dinsdag spruitjes te eten, terwijl deze groente op andere dagen nauwelijks werd genoemd. Dinsdag, spruitjesdag?