Witlofsalade met sardientjes

Ingrediƫnten

  • 6 spieten bieslook
  • citroensap
  • 1 blikje sardientjes
  • 1 theelepel mosterd
  • 500 gram witlof
  • 1 ei

Bereidingswijze

1. Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
2. Laat de sardientjes uitlekken en verwijder de graat.
3. Hak het ei, 1 sardientje, wat citroensap en de mosterd tot een dikke saus. Maak de saus op smaak met peper.
4. Snijd de overige sardines in stukjes.
5. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
6. Maak het witlof schoon en snijd het in repen. Meng de saus en de stukjes sardine er door.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.
 

Voedingswaarde per persoon

Energie 190 kcal
Eiwit 16.34 gram
Koolhydraten 6.66 gram
Waarvan suikers 6.14 gram
Vet 10.13 gram
Waarvan verzadigd 2.36 gram
Vezels 3.11 gram
Zout 0.71 gram