Witlofsalade met sesamdressing

Ga naar:

Boodschappenlijst

mespunt suiker
2 theelepels sesamzaad
3 struikjes witlof
100 gram diepvries doperwtjes
1 eetlepel sesamolie
citroensap

Bereidingswijze

1. Verwarm de sesamolie en bak hierin het sesamzaad goudbruin.
2. Voeg de bevroren doperwtjes toe en laat ze in een paar minuten gaar worden.
3. Neem de pan van het vuur en roer er 1 eetlepel water, wat citroensap en een mespunt suiker door.
4. Maak het witlof schoon en snijd de struikjes in smalle reepjes en meng de doperwtjes met sesam er door.

Menusuggestie: Lekker met een ongepaneerde varkensschnitzel en aardappelen.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
134 kcal
Vet
6 gram
Eiwit
5 gram
Waarvan verzadigd
1 gram
Koolhydraten
12 gram
Vezels
4 gram
Waarvan suikers
5 gram
Zout
16 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!