Witlofsalade met sinaasappel

Ga naar:

Boodschappenlijst

1 eetlepel slasaus (25% olie)
1 sinaasappel
1 eetlepel yoghurt
½ theelepel mosterd
3-4 struikjes witlof

Bereidingswijze

1. Schil de sinaasappels dik. Snijd de sinaasappels in plakken en snijd de plakken in stukjes. Vang het sap op.
2. Maak een dressing van het sinaasappelsap, de mosterd en de slasaus en de yoghurt.
3. Was de struikjes witlof en snijd een stukje van de onderkant. Snijd de struikjes in smalle repen. Meng er direct de dressing door tegen het verkleuren.
4. Meng de stukjes sinaasappel door het witlof.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
68 kcal
Vet
1 gram
Eiwit
3 gram
Waarvan verzadigd
0 gram
Koolhydraten
9 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
9 gram
Zout
61 mg

Meer over de ingrediënten

Meer groenten & fruit

Ook lekker!

Meer recepten