Witlofsalade met sardientjes

Ga naar:

Boodschappenlijst

6 spieten bieslook
citroensap
1 blikje sardientjes
1 theelepel mosterd
500 gram witlof
1 ei

Bereidingswijze

1. Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
2. Laat de sardientjes uitlekken en verwijder de graat.
3. Hak het ei, 1 sardientje, wat citroensap en de mosterd tot een dikke saus. Maak de saus op smaak met peper.
4. Snijd de overige sardines in stukjes.
5. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
6. Maak het witlof schoon en snijd het in repen. Meng de saus en de stukjes sardine er door.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.

Bron: Voedingscentrum.

Print
Delen
Fullscreen

Voedingswaarde per persoon

Energie
190 kcal
Vet
10 gram
Eiwit
16 gram
Waarvan verzadigd
2 gram
Koolhydraten
7 gram
Vezels
3 gram
Waarvan suikers
6 gram
Zout
708 mg

Meer over de ingrediënten

Ook lekker!