Soort | Per persoon |
---|---|
Energie | 190 kcal |
Vet | 10 gr |
waarvan verzadigd | 2 gr |
Koolhydraten | 7 gr |
waarvan suikers | 6 gr |
Voedingsvezels | 3 gr |
Eiwitten | 16 gr |
Zout | 0.71 gr |
Witlofsalade met sardientjes

250gr groenten p.p.
Ingrediënten
2 pers
6 spieten bieslook |
citroensap |
1 blikje sardientjes |
1 theelepel mosterd |
500 gram witlof |
1 ei |
Bereidingswijze
1. Kook het ei in 10 minuten hard en laat het afkoelen.
2. Laat de sardientjes uitlekken en verwijder de graat.
3. Hak het ei, 1 sardientje, wat citroensap en de mosterd tot een dikke saus. Maak de saus op smaak met peper.
4. Snijd de overige sardines in stukjes.
5. Was de bieslook en knip de sprieten klein.
6. Maak het witlof schoon en snijd het in repen. Meng de saus en de stukjes sardine er door.
Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.
Bron: Voedingscentrum.
Link gekopieerd!
Voedingswaarden
Meer over de ingrediënten
Meer groenten en fruitOok lekker!
Meer recepten
Witlofsalade met granaatappelpitjes
220gr groenten p.p. & 25gr fruit p.p.

Witlofsalade met sesamdressing
185gr groenten p.p.

Witlofsalade met sinaasappel
160gr groenten p.p. & 65gr fruit p.p.