Boerenkool met vegetarische reepjes en paddenstoelen

Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 200 gram vegetarische reepjes of blokjes
  • 500 gram panklare boerenkool of 1 pak diepvries boerenkool (400 gram)
  • 1 teentje knoflook
  • 250 gram kastanjechampignons of gemengde paddenstoelen

Bereidingswijze

1. Kook de boerenkool in weinig water gaar.
2. Maak de ui en de knoflook schoon en snijd het klein.
3. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze in repen of plakjes.
4. Verwarm de margarine en fruit hierin de ui en de knoflook glazig.
5. Bak de vegetarische reepjes of blokjes mee.
6. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze kort mee.
7. Giet de gare boerenkool af en schep het mengsel er door. Maak op smaak met peper.

Menusuggestie: Lekker met aardappelpuree.



 

Voedingswaarde per persoon

Energie 276 kcal
Eiwit 25.76 gram
Koolhydraten 16.82 gram
Waarvan suikers 2.61 gram
Vet 9.04 gram
Waarvan verzadigd 1.22 gram
Vezels 12.31 gram
Zout 1 gram