Wortelsalade met mango en sinaasappel

Afbeelding:Veggipedia

Ingrediƫnten

  • 150 g bospeen
  • 1 sinaasappel
  • peper
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 2 eetlepels bronwater met sinaasapppelsmaak
  • 1 mango

Bereidingswijze

1. Was de wortels, schrap ze eventueel en snijd een plakje van de onder- en bovenkant.
2. Rasp de wortel grof en schep ze in een kom.
2. Schil de mango, verwijder de pit en snijd de vrucht in blokjes.
3. Schil de sinaasappel met een scherp mesje als een appel. Snijd de partjes tussen de vliezen uit.
4. Schep de sinaasappelpartjes met de mango door de wortel.
5. Roer een sausje van het bronwater, kwark en vers gemalen peper. Geef het sausje er apart bij. Geniet ervan! 

Menusuggestie Deze salade is ook lekker bij de lunch of op volkorenbrood. 

Variatietip: Wil je wat extra bite? Serveer de salade met (of op) een sneetje volkorenbrood, of schep er 2-3 eetlepels gemengde noten doorheen. Dat geeft net wat extra energie.
Heb je een lactose allergie? Vervang dan de kwark door lactose-vrije yoghurt.

Voedingswaarde per persoon

Energie 165 kcal
Eiwit 4 gram
Koolhydraten 31 gram
Waarvan suikers 0 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd 0.2 gram
Vezels 5 gram
Zout 0 gram