Weidekringzwam bereiden & bewaren

Bewaren
Gebruik de weidekringzwam zo vers mogelijk. Bewaar de weidekringzwam in de koelkast bij een temperatuur tussen de 4° en 7°C. Dan kun je deze zwam 3-5 dagen bewaren. 

Bereiden
Snijd een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren. 

Pas op, de weidekringzwam is rauw giftig. Dit gif verdwijnt als de zwam wordt verhit of gedroogd.

Bewaartijden

Koelkast: 3-5 dagen

Bereidingstijden

Koken: 5-7 minuten
Roerbakken: 2-4 minuten
Magnetron: 2-3 minuten
Frituren: 2-4 minuten
Grillen: 2-4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten

Weidekringzwam schoonmaken

Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.