


Aardbeiboomvruchten



De tot 2 cm grote vruchten hebben een harde knobbelige schil. De vrucht rijpt van geel naar roodbruin. Het vruchtvlees is geel en smaakt zurig en is weinig aromatisch. De vruchten worden meestal gebruikt bij de bereiding van wijnen en likeuren, of soms verwerkt tot jam. Rauw zijn ze niet heel goed te verteren. In Nederland vind je de verse vrucht zelden tot nooit terug.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De vruchten worden meestal gebruikt bij de bereiding van wijnen en likeuren, of soms verwerkt tot jam.
Aardbeiboomvruchten schoonmaken
Schoonmaken is niet nodig. Aardbeiboomvrucht is al verwerkt in wijn, likeur of jam.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Aardbeiboomvrucht smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


