


Vossenbessen



Vossenbessen worden ook wel rode bosbessen genoemd. Je vindt vossenbessen voornamelijk in de keukens van Noord- en Oost-Europese landen. Vossenbessen zijn nauw verwant aan de blauwe bes. Vossenbessen hebben een wrange, zure smaak. Dit wordt veroorzaakt door het hoge gehalte aan fruitzuren. Hierdoor worden de bessen meestal verder verwerkt.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Vossenbessen wassen en verder verwerken.
Informatie
Teelt
Tip
Vossenbessen smaak
Recepten met Vossenbessen
Meer receptenVoedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk alles| Soort | Per 100gr |
|---|---|
| Energie | 237 kj (57 kcal) |
| Vet totaal | 1.2 gr |
| waarvan verzadigd | 0 gr |
| waarvan onverzadigd | 1.2 gr |
| Koolhydraten | 8.8 gr |
| waarvan suikers | 8.7 gr |
| Voedingsvezel | 3.7 gr |
| Eiwit | 0.8 gr |
| Zout | 0.01 mg |
| Retinol act. equivalent | 14 mcg |
| Vitamine B1 | 0.03 mg |
| Vitamine B2 | 0.02 mg |
| Nicotinezuur | 0.1 mg |
| Vitamine B6 | 0.07 mg |
| Folaat equivalenten | 11 mcg |
| Vitamine C | 13 mg |
| Vitamine E | 1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec



