


Açai bes



De açai bes (spreek uit: assa-ie) groeit aan de açaipalm in Brazilië, Peru en Suriname. De donkerpaarse vrucht is de laatste jaren bekend geworden door zijn veronderstelde heilzame werking en smaak. Deze doet denken aan bosbes, chocolade en noten. De vorm wordt vergeleken met de blauwe druif, alleen is de açai bes kleiner en rond.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
De bes is erg kwetsbaar en moet voorzichtig behandeld worden. De grote pit is niet eetbaar.
Vaak worden de bessen van hun pit gescheiden. De verkregen pulp wordt zo gegeten of verwerkt in gerechten.
Açai bes schoonmaken
De bes is erg kwetsbaar en moet voorzichtig behandeld worden. De grote pit is niet eetbaar. Vaak worden de bessen van hun pit gescheiden, zodat er een pulp ontstaat die in gerechten verwerkt kan worden of zo gegeten kan worden.
Informatie
Teelt en seizoen
Tip
Açai bes smaak
Recepten met Açai bes
Meer receptenVerkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec