


Akurataki



De Akurataki is een grote lichtgekleurde paddenstoel. Qua vorm heeft deze paddenstoel veel kenmerken van de grijze oesterzwam. De akurataki is sappig en heeft een peperachtige smaak.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd na het schoonmaken een stukje van de onderkant van het steeltje. Snijd daarna in plakjes of in vieren.
Voor het gebruik even bakken, samen met andere groenten. Ook lekker in combinatie met vleesgerechten.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Akurataki schoonmaken
Droog schoonmaken met een keukenpapiertje of champignonborsteltje. Niet wassen, dan zuigen ze zich vol met water waardoor de smaak verdwijnt.
Informatie
Tip
Akurataki smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec