


Fluweelpootje (Enoki)



De Enoki is de gecultiveerde versie van het fluweelpootje. Hij wordt in het donker gekweekt waardoor hij mooi wit blijft. Door het toevoegen van extra koolstofdioxide tijdens de kweek, krijgt de paddenstoel zijn karakteristieke lange steeltjes. De Enoki wordt in kleine bundeltjes gekweekt en verkocht.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Snijd een stukje van de onderkant af en maak voorzichtig de steeltjes van elkaar los. Veeg eventuele aarderestje er voorzichtig met een keukenpapiertje af.
Kook, bak of smoor ze, net als andere paddenstoelen, niet te lang. Dan verliest de enoki stevigheid en smaak.
Bereidingstijden
Koken: 5 - 7 minuten
Roerbakken: 2 - 4 minuten
Magnetron: 2 - 3 minuten
Frituren: 2 - 4 minuten
Grillen: 2 - 4 minuten
Smoren: ca. 10 minuten
Stomen: ca. 6 minuten
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Fluweelpootje smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec


