

Boysenbes


Een boysenbes heeft de vorm van een framboos, maar is langer. De kleur is donderrood tot zwart. Deze sappige bes is ontstaan door een kruising van framboos, braam, aardbei en loganbes. De loganbes is ook weer ontstaan uit een kruising, namelijk tussen een framboos en een braam. De boysenbes is sappig en heeft een bijzondere smaak, die niet lijkt op ander zacht rood fruit.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Bessen zijn teer. Raak ze daarom zo min mogelijk aan, alleen als het nodig is. Was de bessen vlak voor serveren en laat ze uitlekken.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Boysenbes smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 154 kj (37 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 5.1 gr |
waarvan suikers | 5.1 gr |
Voedingsvezel | 3.1 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 12 mcg |
Vitamine B1 | 0.03 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.4 mg |
Vitamine B6 | 0.03 mg |
Folaat equivalenten | 34 mcg |
Vitamine C | 12 mg |
Vitamine E | 2.4 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec