



Bramen




Bramen zijn familie van de aardbei. De zachtzoete vruchten met een kenmerkend aroma bestaan uit talrijke zogenoemde deelvruchtjes. Het vruchtvlees is zoet en sappig. Bramen zijn echt zomerfruit. Bramen zitten vol mineralen. Bramen zijn ook een bron van vitamine C en dat kan helpen de weerstand op peil te houden. Daarnaast zijn bramen rijk aan vezels.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de bramen voorzichtig in een kommetje onder stromend water. Was de bramen niet direct onder de stromende kraan, daarmee kun je ze kneuzen. Door het snel te doen voorkom je aroma- en sapverlies. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Informatie
Zelf bramen kweken
Hoeveel weegt een portie bramen?
Teelt en seizoen
Tip
Bramen smaak
Recepten met Bramen
Meer recepten
Bramentoetje met lange vingers en vanillevla
55gr fruit p.p.

Bramengranita
150gr fruit p.p.

Watermeloen pizza
113gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 154 kj (37 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 5.1 gr |
waarvan suikers | 5.1 gr |
Voedingsvezel | 3.1 gr |
Eiwit | 0.9 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 12 mcg |
Vitamine B1 | 0.03 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.4 mg |
Vitamine B6 | 0.03 mg |
Folaat equivalenten | 34 mcg |
Vitamine C | 12 mg |
Vitamine E | 2.4 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec