



Frambozen




Frambozen zijn rozerode tot donkerrode vruchten. Net als aardbeien behoren ze tot de grote rozenfamilie. Het zijn zomervruchten bij uitstek. Net als bramen zijn ze opgebouwd uit talrijke bolletjes, de zogenaamde deelvruchtjes. Frambozen zijn lekker sappig en zoet. Frambozen zijn egaal van kleur. Frambozen zijn rijk aan vezels, die heb je nodig voor een goede darmwerking.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de frambozen voorzichtig in een kommetje onder stromend water. Houd de frambozen niet direct onder de stromende kraan, ze zijn erg kwetsbaar. Verwijder eventuele blaadjes of steeltje.
Informatie
Zelf frambozen kweken
Hoeveel wegen frambozen?
Teelt
Tip
Frambozen smaak
Recepten met Frambozen
Meer recepten
Overnight oats met fruit
75gr fruit p.p.

Ontbijtbowl met rood fruit, gele kiwi en muesli
105gr fruit p.p.

Toetje met frambozen en sorbetijs
40gr fruit p.p.
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 157 kj (37 kcal) |
Vet totaal | 0.3 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.3 gr |
Koolhydraten | 4.5 gr |
waarvan suikers | 4.5 gr |
Voedingsvezel | 2.5 gr |
Eiwit | 1.4 gr |
Zout | 0.01 mg |
Retinol act. equivalent | 2 mcg |
Vitamine B1 | 0.09 mg |
Vitamine B2 | 0.06 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.06 mg |
Folaat equivalenten | 33 mcg |
Vitamine C | 32 mg |
Vitamine E | 0.5 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec