


Loganbessen



De loganbes is een kruising tussen een framboos en een braam. De vrucht is zwartrood. Qua uiterlijk lijkt de vrucht het meest op een braam. Ze zijn wat zuurder van smaak. Daarom worden ze met name gebruikt voor verdere verwerking, in bijvoorbeeld jams of gelei.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de loganbessen voorzichtig in een kommetje onder stromend water. Was de loganbessen niet direct onder de stromende kraan, daarmee kun je ze kneuzen. Door het snel te doen voorkom je aroma- en sapverlies. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje.
Bereidingstijden
Afhankelijk van de toepassing.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Loganbessen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec