


Chinese Peren (Yaperen)



De chinapeer wordt ook wel tientsinpeer of yapeer genoemd. Deze sappige peer heeft wittig vruchtvlees en een witte tot bruine schil. In tegenstelling tot de appelvormige nashipeer heeft de chinapeer meer de vorm van de 'gewone' peer. De Chinese peer is knapperig en smaakt zoet.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Je kunt de peer bereiden net als een gewone peer of appel. Schillen, in parten snijden en het klokhuis verwijderen. Daarna kun je hem koud of warm eten.
Chinese peren schoonmaken
Net als een gewone peer of appel. Schillen, in parten snijden en het klokhuis verwijderen. Daarna kun je hem koud of warm eten.
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Chinese peren smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec