

Nashipeer


Marco Polo was tijdens zijn reizen naar China naar alle waarschijnlijkheid één van de eerste Europeanen die een nashipeer proefde. Hij beschreef de bijzondere sappigheid en de aromatische geur van deze vrucht. De nashipeer een appelvormige peer en is meestal perfect rond. De oneetbare schil is dun, geelgroen van kleur en voelt ruw aan.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Schillen, in parten snijden en het klokhuis verwijderen. De schil van een nashipeer is niet eetbaar.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Nashipeer smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 226 kj (53 kcal) |
Vet totaal | 0.2 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0.2 gr |
Koolhydraten | 11.7 gr |
waarvan suikers | 10 gr |
Voedingsvezel | 1.6 gr |
Eiwit | 0.3 gr |
Zout | 0 mg |
Retinol act. equivalent | 2 mcg |
Vitamine B1 | 0.01 mg |
Vitamine B2 | 0.01 mg |
Nicotinezuur | 0.2 mg |
Vitamine B6 | 0.02 mg |
Folaat equivalenten | 2.5 mcg |
Vitamine C | 2 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec