


Kweepeer



Een ‘vergeten’ fruitsoort, zo mag je de kweepeer wel noemen. In Nederland wordt het ook wel kwee of kweeappel genoemd. De Portugese naam is ‘marmelo’ en daar komt het woord marmelade ook vandaan. Rauw is een kweepeer veel te hard en te zuur om te eten, maar verwerkt tot bijvoorbeeld compote is het niet te versmaden! Rijpe kweeperen kun je het beste in de koelkast bewaren.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Laat de schil eventueel zitten. De schil bevat veel van de bindende pectine.
Was de peer. Halveer de peer en snijd de helften nogmaals in de lengte door tweeën. Verwijder daarna het klokhuis.
Bereidingstijden
Koken: ongeveer 1 - 1 ¾ uur (kook de peren tot ze zacht zijn).
Informatie
Portiegrootte
Teelt en seizoen
Tip
Kweepeer smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec