



Grote Klitwortel




De bloemen van de plant blijven snel kleven, vandaar de naam grote klit. Jonge bladeren worden in salades gebruikt en oudere, bittere bladeren worden als groente gekookt. De wortel van de plant wordt veel in de Japanse keuken gegeten, maar is vooral bekend vanwege de mogelijke medicinale werking. De klitwortel is familie van de artisjok.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de klitwortels. Schil de klitwortels zoals je wortels schilt. Dit kun je bijvoorbeeld met een dunschiller doen.
Je kunt de geschilde wortels eventueel 10 minuten in water laten weken. Op deze manier verdwijnt iets van de bittere smaak.
De klitwortel verkleurt makkelijk. Gebruik daarom een beetje azijn of citroensap tegen de verkleuring.
De klitwortel kook je in 20 minuten gaar. Houd je van beetgaar? Kook de klitwortel dan 3 - 5 minuten korter.
Bereidingstijd
Koken: 20 minuten (of korter dan zijn ze beetgaar).
Informatie
Teelt
Tip
Grote klitwortel smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec