


Piel de sapo



De piel de sapo heeft een groene, knobbelige schil. Het lijkt op de huid van een pad. Daaraan dankt deze meloen ook zijn naam (piel = huid, sapo = pad). Qua smaak is deze meloen een topper: het witte vruchtvlees smaakt heerlijk zoet.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Was de meloen voor gebruik.
Snijd de meloen in schijven. Verwijder de schil en de zaadjes. Snijd de schijven eventueel in stukken. Ook kun je met een speciale meloenlepel bolletjes uitsteken.
Bereidingstijden
Geen, je eet de meloen doorgaans rauw.
Informatie
Teelt
Tip
Piel de sapo smaak
Voedingswaarden
Deze voedingswaarden gelden voor het onbewerkte product. Bekijk alles voor alle waarden en bereidingswijzen.
Bekijk allesSoort | Per 100gr |
---|---|
Energie | 132 kj (31 kcal) |
Vet totaal | 0 gr |
waarvan verzadigd | 0 gr |
waarvan onverzadigd | 0 gr |
Koolhydraten | 6.77 gr |
waarvan suikers | 6.77 gr |
Voedingsvezel | 0.53 gr |
Eiwit | 0.63 gr |
Zout | 0.03 mg |
Retinol act. equivalent | 10 mcg |
Vitamine B1 | 0.04 mg |
Vitamine B2 | 0.04 mg |
Nicotinezuur | 0.3 mg |
Vitamine B6 | 0.08 mg |
Folaat equivalenten | 2.33 mcg |
Vitamine C | 16.67 mg |
Vitamine E | 0.1 mg |
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec