


Schisandra bessen



De schisandra bes wordt ook wel vijf-smaken-vrucht genoemd. De buitenste rand en het vruchtvlees zijn zoet en zuur, de pit is scherp en bitter en de gehele vrucht is zoutig. De combinatie wordt vaak als zachte peper gebruikt, vandaar de naam peperbes. Je vindt de vruchten vooral terug in het verre Oosten. Hier worden ze ingezet voor medicinale toepassingen.
Ook wel genoemd:
Bereiden & bewaren
- Bereiden
- Bewaren
Schisandra bessen zijn teer, raak ze daarom zo min mogelijk aan. Was ze vlak voor serveren. Verwijder pas na het wassen de steeltjes.
Als het gaat om de gedroogde bessen dan kun je eventuele steeltjes verwijderen. Aan de bessen in poedervorm hoe je niks schoon te maken.
Informatie
Portiegrootte
Teelt
Tip
Schisandra bessen smaak
Verkrijgbaarheid
Uit Nederland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec
Uit het buitenland
j
jan
f
feb
m
mrt
a
apr
m
mei
j
jun
j
jul
a
aug
s
sep
o
okt
n
nov
d
dec